Meer dan overname op afstand.

Meer dan overname op afstand.

21-07-2011 Door: Software engineer.

 

IQsafeLink™, meer dan alleen overname op afstand

 

Niet alleen een verbindingsconcept, ook een PC
Menig machinebouwer is inmiddels bekend met het fenomeen IQsafeLink™ en biedt zijn klanten middels dit veilige en eenvoudige verbindingsconcept service “vanuit de luie stoel”. Dit is precies de basis waarop IQsafeLink™ is ontwikkeld, maar deze ontwikkeling staat niet stil. De vertrouwde box heeft zich inmiddels bewezen en is weliswaar uitgebreid met een 24 V optie, maar in wezen nog steeds even gemakkelijk te installeren als voorheen. In de box heeft een 4GB compact flash card (CF) naar een 30GB solid state disk (SSD). Eerste reden voor deze wijziging was de warmte die de CF afgeeft, welke in bepaalde situaties ongewenste effecten zou kunnen geven, maar de overstap naar een SSD heeft onverwachte voordelen.

 

IQsafeLink™ was al niet enkel een instrument om machine- en proces-besturingen op afstand over te nemen, maar heeft nu zo’n grote geheugencapaciteit, dat het in menige machine de plaats van een PC in kan nemen! Deze kostenbesparing maakt het gebruik van IQsafeLink™ wel heel aantrekkelijk.

Verschillende installaties gebruiken een PC als centrale eenheid die de machineaansturing verzocht. Dat kan middels specifieke software, maar ook op MS Windows gebaseerde applicaties. Over het algemeen kan die software ook direct op de IQsafeLink™ draaien, waarmee de kosten van een PC worden bespaard en de aanschafprijs van een IQsafeLink™-box grotendeels is terugverdiend.

Modem_PC_in_een

Bijkomend voordeel van de IQsafeLink™ is dat men minder afhankelijk is van een grote diversiteit aan apparaten en onderdelen. Dit komt vanzelfsprekend ook de storingsgevoeligheid en dus de continuïteit van uw productieproces ten goede. Juist PC’s zijn onderhevig aan voortdurende updates van software, die automatisch worden geüpload. Een proces dat met regelmaat leidt tot storingen. De IQsafeLink™ biedt de mogelijkheid om dan op afstand direct in te grijpen. Voor dit soort softwareprobleempjes, is het vaak niet nodig om ter plaatse bij de machine te zijn.

 

Tags: (1)