Oplossing

Daarom de oplossing!

Globalisering, en de daarmee gepaarde groeiende intercontinentale handel, biedt mogelijkheden om machines en installaties wereldwijd af te zetten. Naast productieprijs is in de hierbij toenemende concurrentiestrijd, een lage onderhoudsgraad, 24-uurs storingsdesk, voortdurende monitoring en een hoge mate van servicegerichtheid, van groot belang.


Juist dit vormt tegenwoordig het meest cruciale verschil met de concurrent, dat elke serieus bedrijf aan zijn product moet toevoegen. Voldoende en effectieve support naar de klant is echter een dure kostenpost: toenemende kosten van arbeid, grotere afstanden tot de klant en dus reis- en verblijfskosten. IQsafeLink™ brengt de oplossing voor dit probleem!

 

Machine producenten (OEM), maar ook andere industrie in bijvoorbeeld infrastructuur, zullen onmiddellijk de voordelen erkennen van service op afstand. Het ondersteunen van de klant of simpelweg de besturing van (productie)processen, zonder daarbij telkens ter plaatse aanwezig te zijn, is de meest geschikte oplossing. Uiteraard zonder de kans om hierbij gestoord te worden door ongewenste risico’s of indringers.

 

IQsafeLink™ is gebouwd op deze twee elementen. Het is de meest intelligente en veilige verbinding op afstand voor machine- en (proces) besturingssystemen. Het biedt mogelijkheden zoals: 

 

Naast alleen het opzetten van een traditionele verbindingsbrug, is IQsafeLink™ uniek. Het is namelijk mogelijk om het lokale scherm over te nemen, waarbij op afstand dus geen gelijkwaardige applicatie geïnstalleerd hoeft te worden. IQsafeLink™ ondersteunt bovendien alle besturings-systemen.

 

Remote engineering
De IQsafeLink™ is altijd en overal inzetbaar. Beantwoordt de vraag: "Is er internet?" met "ja" en er is verbinding met de machine- of de procesbesturing. 


Nu kunnen machine fabrikanten focussen op het investeren in machine- en procesbesturingstechniek, zonder zorgen rond het al dan niet gekwalificeerd zijn van het bedienend personeel. Als de besturing op afstand beschikbaar is, zijn de mogelijkheden ter ondersteuning eindeloos. Specialisten van de fabrikant zelf kunnen nu de klant overal ter wereld ondersteunen en vanuit hun eigen stoel meekijken over de schouder van bedieningspersoneel ter plaatse. Dit resulteert in een hoge mate van betrouwbaarheid (verlies aan productiecapaciteit wordt geminimaliseerd door minder vaak en minder lang stilstaan). Onderhoud en hulp kunnen worden bijgestaan op afstand door professionele machine technici en software kan worden geüpdate zonder tussenkomst van personeel van de klant.

 

IQsafeLink™ is tevens milieuvriendelijk. Het kan (op afstand) energie-, water- en andere materiaalverbruik monitoren. Dit biedt de bedrijfseconoom mogelijkheden om de machine verder te optimaliseren tot het meest efficiënte niveau.

 

IQsafeLink™, technisch de juiste oplossing! 

IQsafeLink™ gebruikt op internet gebaseerde technologie, welke een getunnelde VPN verbinding legt tussen de gebruiker en het machine- of proces besturingssysteem. Bestaande netwerk- en beveiligingsinstellingen behoeven geen aanpassingen, wat een veelvoorkomend nadeel is bij andere op internetverbindingen gebaseerde remote oplossingen. Door het gebruik van RSA encryptie is de verbinding net zo veilig als, bijvoorbeeld, telebankieren.

 

Alle bestaande verbindingen met het internet zijn geschikt en iedere communicatiepoort is met IQsafeLink™ op afstand bereikbaar. Met IQsafeLink™ zijn maatwerkoplossingen mogelijk: koppelingen met IP camera’s om mee te kijken met een proces, logapplicaties, maar ook op maat gemaakte webpagina’s met hierop de belangrijke gegevens om machines te monitoren en te verbeteren. En … een applicatie kan lokaal op de IQsafeLink™ box draaien.

 

IQsafeLink™ kleine uitgave, grote winst 
Met groeiende afstanden in combinatie de huidige verkeerssituatie, is het een uitdaging om snel en effectief service te verlenen aan klanten in drukke industriële en overbevolkte gebieden. In combinatie met de toenemende kosten voor reizen, verblijf en werkuren van servicetechnici, wordt service op locatie steeds minder wenselijk. Zeker als het dan ook nog een simpele oplossing betreft in een stilgevallen proces. De relatief kleine investering in IQsafeLink™ zorgt voor een hoge kostenbesparing, terwijl snellere service verleend kan worden en productieverlies tot een minimum beperkt wordt.

 

IQsafeLink™ bespaart tijd en geld! 
IQsafeLink™ biedt mogelijkheden die verder gaan dan huidige remote oplossingen. Waar service nu nog wordt gezien als een kostenpost, zorgt, IQsafeLink™ dat service een winstgevende factor wordt voor zowel machine-producent/leverancier als de gebruiker/klant. Nu alle technische bezwaren voor service op afstand door IQsafeLink™ zijn weggenomen, is het juist nu, in tijden van globalisering en toenemende behoefte aan veiligheid, hèt moment om te investeren